Misschien heb je al gemerkt dat je door je groeiende buik een andere houding krijgt. Doordat het zwaartepunt van je lichaam gedurende je zwangerschap verplaatst, krijg je een steeds hollere rug en gaan je schouders meer naar voren buigen. Probeer daarom zo rechtop mogelijk te lopen en zorg ervoor dat je met de oefeningen doen je gewicht zo goed mogelijk verdeelt over twee benen. Een goede reminder is: zet je voeten op heupbreedte of net iets breder zelfs en zorg ervoor dat je je rug niet te hol maakt. Dit geldt voor zowel oefeningen voor de benen als voor oefeningen voor de armen.

Wanneer mag je sporten na een bevalling?
Als je een vaginale bevalling hebt gehad mag je vanaf zes weken het sporten rustig opbouwen. Blijf de eerste week lekker in bed. Na de eerste week probeer je af en toe weer je buikspieren aan te spannen en te ontspannen. Hiermee bedoelen we geen sit-ups, maar lichtjes weer je buikspieren bewegen. Daarnaast is het goed om je bekkenbodemspieren zo nu en dan kort aan te spannen. Wandelen mag na de eerste week ook weer.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *